Fotografia si idei preconcepute


Am văzut multe idei preconcepute despre fotografie și aparatură .
Am citit recent un articol pe un blog , nu de fotografie , dar unde bloggerul avea ca subiect peisaje și atmosfera dintr-un sat Austriac .
Ghiciți ce era la comentarii, că de ce e făcută poza cu telefonul , că trebuia musai un DSLR , că așa rezoluția e mică , nu ai detalii de nuștiu câți pixeli .În loc să se bucure de atmosfera și peisajul din fotografii ei se legau de tehnică .

 • În primul rând , dacă vrei să surprinzi un moment , o emoție o stare , o poți face cu orice aparat care are cameră foto , asta chit că e telefon sau aparat foto de unică folosință .
 • Ce consider eu idei preconcepute în și despre fotografie !
 • Nu trebuie să ai aparatură sofisticată și scumpă ca să faci o poză .
 • Aparatul nu trebuie să aibă cei mai multi megapixeli ca să scoți o poză reușită .
 • Mulți cred că un obiectiv mai scump sau o cameră mai scumpă le îmbunătățește fotografiile făcute, dar ei abea știu să folosească un DSLR .
 • Atâta timp cât nu scoți postere sau nu fotografiezi profesionist nu ai nevoie de aparatură sofisticată .
 • Mulți cred că o marcă de aparate foto e mai bună ca cealaltă , nu! toate fac același lucru , alegerea între branduri se face în funcție de funcții ,  ușurința individului în manevrarea lui sau a meniului , în funcție de tipul de ce lentile poate dispui în acel moment sau afinitatea vizavi de o marcă .
 • Mulți cumpără aparate foto DSLR kit care vin cu lentila de 18-55 f.3.5 , dar imediat se plâng de ia și încearcă să scape de lentilă , deși lentila e destul de bună și versatilă , mai ales la început de drum în acest domeniu .

Astea sunt câteva din ideile preconcepute care mi-au venit repede în minte , pe parcurs am să mai adaug noi idei preconcepute .
Sau puteți veni cu completări la cea ce am scris .

Reclame

6 gânduri despre „Fotografia si idei preconcepute

 1. Daca te referi la fotografiile postate de „visurat” Sebastian Bargau acolo e o alta mica problema … el era plecat intr-o tabara de fotografie unde se presupune ca te duci ca sa inveti ceva nou in materie de fotografie, sa rezolvi niste teme comune etc si etc … nu te duci ca sa inveti sa faci fotografii cu camera telefonului indiferent cat de performant ar fi acel telefon.

 2. Da la Sebastian ma refeream .
  Te contrazic aici , poti face poze artistice si cu telefonul , depinde de perspectiva care o ai .
  Cea ce se întâmplă acolo e dupa parerea mea cam asa , e mai mult o campanie de reclama a unui hotel si oras sau sat din Austria .
  Daca era un seminar sau worksop de fotografie , credema ca altii erau participantii si aparatura era alta , iar temele erau despre tehnici de fotografiere si alte si alte treburi .
  DAR na e doar umila mea parere .

 3. Daniel, nu am citit ce scria Sebi, dar priveste un pic in urma. Pt aceasta deplasarea de care vb, s-au facut ceva concursuri pana sa ajunga acolo. Acum in momentul in care ai fost ales sa participi la o asemenea „tabara” si sa faci poze cu telefonul … Nu zic mai multe ca nu stiu, a vazut doar discutia ta de aici.

 4. Articolul lui Sebastian era doar exemplu , ca au fost selectati în urma unui concurs nu are a face cu ideile principale din cea ce am vrut sa zic .
  Aceleași ” plângeri ” le vezi peste tot , sau mulți au aceas impresie ca o poza nu poate fi buna daca nu e făcută cu un DSLR.
  Pozele lui Sebi . Chiar daca sunt făcute cu telefonul sunt destul de bune pentru cea ce a vrut sa arate , adică sa prezinte un sat de munte din Austria .
  Nu am avut intenția sa ofensez pe cineva doar am vrut sa arat ca si cu un telefon sau alceva poti realiza fotografii reușite ,
  Si serios , daca cineva nu divulga ca pozele sunt făcute cu telefonul nu stiu daca cineva făcea diferenta .

  • Cam în mare , dar mai sunt , ce conteaza e ca daca vrei sa fotografiezi o poti face cu orice .
   Acum depinde la ce nivel vrei sa o faci .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s